Na chatu a do přírody: Cizrnový krém s bylinkami
POTŘEBUJETE: 160 g cizrny Menu Gold, 1 lžíci oleje 1 cibuli 3 stroužky česneku 750 ml zeleninového vývaru 40 g smetany na vaření ½ lžičky bazalky ½ lžičky oregana špetku mleté červené papriky sůl mletý pepř pažitku na ozdobení
Den předem si namočíme cizrnu. Druhý den cizrnu propláchneme a v čisté vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme vychladnout. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme uvařenou cizrnu a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše rozmixujeme a přivedeme k varu. Chvíli povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme bazalkou, oreganem, osolíme a opepříme podle chuti. Dozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 17.