Bez lepku: Dvoubarevné sušenky

Potřebujete: 200 g Kukuřičné mouky hladké Labeta, 1 vrchovatou lžíci solamylu, 40 g moučkového cukru, ½ lžičky Kypřícího prášku bez lepku Labeta, 125g másla (studeného z lednice), 1 vejce + 1 žloutek + 1 bílek, citronová kůra (ideálně z bio citronu nebo velmi důkladně omytého „nebio“ citronu), 1 vrchovatá polévková lžíce Kakaového prášku BIO Iswari
Kukuřičnou mouku smíchejte se solamylem, moučkovým cukrem a kypřícím práškem. Uprostřed hromádky udělejte důlek a do něj vyklepněte jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek si dejte stranou, budete ho potřebovat později). Dále přidejte pokrájené máslo (studené z lednice) a přistrouhejte citronovou kůru. Vše dohromady uhněťte v pevné těsto. To potom rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte kakao a znovu uhněťte, aby bylo kakao rovnoměrně v celém těstě. Obě poloviny těsta dejte do potravinové folie a vložte je na 30 minut do lednice. Po vyndání z lednice rozválejte obě poloviny na dva podobně velké pláty. Začněte světlou polovinou, aby se vám váleček nezašpinil od kakaa. Světlý plát těsta potřete bílkem a přiložte na něj kakaový plát, jehož vrch též potřete bílkem. Pomůže to tomu, aby se obě poloviny lépe spojily a při krájení se neoddělovaly. Troubu si předehřejte na 190 °C. Těsto opatrně srolujte do rolády. Při rolování se snažte těsto opatrně „utahovat“, aby v roládě nezůstaly vzduchové bubliny. Roládu potom nakrájejte na zhruba půl centimetru široké plátky a ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky pečte zhruba 10–15 minut.