Bez lepku: Quiche s ricottou

Potřebujete: Na těsto:100 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 50 g ricotty, 1 větší vejce, 1 polévkovou lžíci řepkového oleje, 1 čajovou lžičku Kypřícího prášku do pečiva bez lepku Labeta, špetku soli
Na náplň: 150 g ricotty, listový špenát, cherry rajčata, 200 ml 33% smetany, sůl, pepř
Ingredience z lednice vyndejte alespoň půl hodiny před pečením. Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na quiche (nebo tartaletkové formičky) vymažte olejem a vysypte moukou. Nejprve si připravte těsto. Do mísy nasypte bezlepkovou mouku. K ní přidejte 50 g ricotty, vejce, olej, kypřící prášek a špetku soli. Vše důkladně propracujte v pevné těsto. Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrový plát. Potom těsto opatrně odlepte od válu a přendejte do formy. Těsto na dně formy propíchejte vidličkou, aby se zbytečně při pečení nenafukovalo. Potom se můžete pustit do náplně. V menší misce smíchejte ricottu s listovým špenátem. Tuto směs dejte na dno quiche, na ni pokládejte rozkrojená rajčata a vše zalijte smetanou. V samotném závěru ještě quiche osolte a opepřete. Quiche pečte zhruba 20 minut (dokud těsto nezezlátne).