Bez lepku: Pohankovo-ořechové lívance

Potřebujete: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 65 g Pohankové mouky hladké Labeta, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 1 lžíci zakysané smetany, 20 g rozpuštěného másla, ½ lžičky Kypřícího prášku do pečiva bez lepku Labeta, špetku soli
Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut předem. Ručním mixérem ušlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do žluté pěny. K vaječné pěně přimíchejte prosátou mouku, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, nasekané ořechy a jako poslední kypřicí prášek. Lívance smažte na rozpálené pánvi z obou stran do zlatova. Zbytek zakysané smetany můžete smíchat s trochou čekankového sirupu a servírovat jako sladký dip s lívanci.