Bez lepku: Pizza šneci

Potřebujete: 300 g Univerzální směs bez lepku Labeta, ½ sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, špetku soli, lžičku cukru, 200 až 230 ml vody (podle konzistence těsta), 30 ml olejeNa náplň (dle chuti): kečup, plátkový sýr, šunka, niva, listový špenát apod.Na potření: vejce
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké míse promíchejte všechny suché suroviny – mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Potom přilijte olej a začněte postupně přilívat vodu. Pravděpodobně bude potřeba přidat celých 230 ml vody. Směs zpracujte do pevného těsta, které následně rozválejte na zhruba 0,5 cm plát. Těsto by se nemělo k válu lepit, ale pro jistotu můžete vál poprášit bezlepkovou moukou. Vyválené těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj cokoliv máte rádi a co najdete v lednici. Těsto opatrně smotejte a začněte krájet na zhruba centimetrové plátky. Šneky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte zhruba po dobu 15–20 minut.