Zvěřina patří k podzimu: Srnčí na houbách
POTŘEBUJETE: 600 g srnčí kýty, 3 lžíce olivového oleje, 200 g žluté cibule, 1 lžíci sušeného tymiánu, 2 bobkové listy, 900 ml zeleninového vývaru, 20 g sušených hub, 200 g čerstvých hub, 150 ml sójové smetany, sůl, mletý pepř
Maso nakrájíme na kousky, v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na něm 5 minut nakrájenou cibuli. Přidáme maso, sůl a pepř a opékám další 2 minuty. Přidáme tymián a bobkové listy, sušené houby a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme 60 – 70 minut. Pak přidáme očištěné a pokrájené houby, dusíme ještě 15 minut a odstavíme. Vmícháme smetanu a podáváme s knedlíky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.