Vydatné svačiny: Banh mi

POTŘEBUJETE (na 1 porci): 100 g mletého hovězího, 1 lžičku sójové omáčky ½ stroužku česneku, ½ lžičky čerstvého zázvoru, ¼ lžičky chilli vloček, 20 g mrkve, 40 g okurky hadovky, 20 g ředkviček, nať z jarní cibulky, 80 g celozrnné bagety, 1 hrst čerstvého koriandru, sůl, mletý pepř
Na dresink: 50 g bílého jogurtu, 1 lžíci jablečného octa, mleté chilli
V míse smícháme mleté hovězí maso, sójovou omáčku, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, chilli vločky, sůl a pepř. Vytvoříme kuličky, které naskládáme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Vložíme misku do vyhřáté trouby na 180 ºC a pečeme 20 minut. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo plátky. V misce smícháme jogurt s octem se solí a podle chuti můžeme přidat mleté chilli. Bagetu podélně nařízneme, aby se dala plnit, ale zůstala spojená. Spodní část namažeme připraveným dresinkem, obložíme zeleninou a masovými kuličkami. Posypeme čerstvým koriandrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.