Teplé předkrmy: Bruschetta s parmskou šunkou
POTŘEBUJETE: 1 francouzskou bagetu, 4 stroužky česneku, 100 g mozzarelly, 100 g parmské šunky, 100 g sýra pecorino, 2 rajčata, sůl, mletý pepř, 1 hrst bazalky, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci olivového oleje
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs dáme vychladit do lednice. Šunku krátce opečeme nasucho na pánvi. Plátky bagety opečeme dozlatova, potřeme připravenou rajčatovou směsí. Ozdobíme hoblinkami pecorina, mozzarelly a plátky šunky. Podáváme teplé.
Více recetů najdete v tštěném Aha! pro ženy číslo 43.