Pro masožravce: Steak s chimichurri omáčkou
POTŘEBUJETE: 200 g hovězí steak, olivový olej, čerstvě mletý pepř, sůl
Na omáčku: 2 hrsti hladkolisté petržele, 1 hrst čerstvého oregana, 1 hrst čerstvého koriandru, 2 chilli papričky, 3 stroužky česneku, 3 lžíce citronové šťávy
Všechny bylinky velmi jemně posekáme, přidáme najemno nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a dostatečně zalijeme olivovým olejem. Steak v pokojové teplotě před opékáním osušíme papírovou utěrkou a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steak opékáme z obou stran asi 3 minuty. Po upečení steak zabalíme do alobalu a necháme alespoň 10 minut odpočinout. Steak nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme s omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.
Věděli jste, že hovězí roštěná patří k nejlepším masům na steaky? Poradíme vám, jak ji připravit>>>