Jarní zelenina chutná: Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou
POTŘEBUJETE: 500 g mladých kedluben, sůl, mletý pepř, hladkou mouku, 1 – 2 vejce, strouhanku, olej na smažení
Na omáčku: 200 ml zakysané smetany, 125 ml smetany ke šlehání, 1 stroužek česneku, nasekané bylinky (kopr, petrželku, pažitku…)
Kedlubny oloupeme, nakrájíme asi na 7 mm široké plátky, povaříme do poloměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a obalíme, v mouce, rozšlehaném, osoleném a opepřeném vejci a strouhance. Usmažíme z obou stran na oleji. Obě smetany smícháme s nasekanými bylinkami a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Podáváme ke kedlubnám.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.