Vegan ocení: Květákový burger
POTŘEBUJETE: 1 květák, 1 plechovku sterilované cizrny, 1 malou cibuli, 1 červenou papriku, 1 stroužek česneku, 1/3 hrnku nasekaného koriandru, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky mletého římského kmínu, 1 ½ lžičky soli, ½ lžičky mletého pepře
Květák nastrouháme, přidáme lžičku soli a necháme 20 minut odležet v čisté utěrce. Poté vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Dochutíme, vytvoříme placičky, které pečeme na plechu s pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Podáváme v burgerové bulce se zeleninou a omáčkou dle chuti.
Více receptů najdete v tištém Aha! pro ženy číslo 18.