Vánoční pečení: Pistáciové rohlíčky
POTŘEBUJETE: 210 g hladké pšeničné mouky, 190 g pistácií (blanšírovaných), 180 g másla (změklého), 50 g cukru moučka, 2 žloutky, špetku soli, vanilkový cukr (na obalení)
Nejprve umeleme nebo nasekáme pistácie najemno. Změklé máslo vyšleháme s prosátým cukrem do světlé pěny. Po jednom přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Přisypeme prosátou mouku, sůl, pistácie a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Vytvarujeme z něj váleček, zabalíme ho do fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Po částech odkrajujeme těsto, vyválíme z něj váleček, nakrájíme na dílky a ručně tvarujeme rohlíčky. Zbytek těsta necháme vždy v lednici, aby bylo důkladně vychlazené. Hotové rohlíčky dáme na plech a pečeme asi 10 minut, nebo dokud nejsou na dotyk pevné. Ještě teplé je obalíme ve vanilkovém cukru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.