Vánoční pečení: Tatrankové pracny

POTŘEBUJETE: 3 oříškové nebo čokoládové tatranky, 250 g másla, lžíci strouhaného kokosu, 3 lžíce mletých mandlí, špetku mletého hřebíčku, vrchovatou lžíci kakaa holandského typu, 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru + na obalení vejce
Tatranky nastrouháme a máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme z nich těsto, které necháme asi 20 minut odležet v lednici. Poté z něj oddělujeme malé kousky a natlačíme je do lehce vymazaných formiček na pracny. Dáme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 10 – 12 minut. Necháme krátce vychladnout, vyklopíme a hned obalujeme v moučkovém cukru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.