Úžasné podzimní menu: Bulgurové střapačky s tofu
POTŘEBUJETE: 100 g bulguru, 180 g kysaného zelí, 180 g uzeného tofu, 2 lžíce řepkového oleje, 1 větší červenou cibuli, 1 lžíci sójové omáčky, sůl, mletý pepř
Bulgur zalijeme čtvrtlitrem vody a dáme vařit. Jakmile přijde k varu, stáhneme plamen na minimum. Hrnec přiklopíme a vaříme pomalu 15 minut. Na polovině oleje pomalu opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Zelí necháme okapat a spolu s opečenou cibulkou přidáme k hotovému bulguru. Zakápneme sójovou omáčkou a necháme krátce prohřát. Tofu nakrájíme na kostky, orestujeme na zbývajícím oleji a přidáme k bulguru. Podle chuti osolíme a opepříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.