Úžasné podzimní menu: Cizrnová polévka
POTŘEBUJETE: 180 g cizrny, 300 g dýně, 1 svazek jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 2 mrkve ,1 petržel, 3 větší rajčata, menší kousek celeru, 2 hrsti baby špenátu, 2 lžíce oleje, ½ lžičky mletého římského kmínu, sůl
Cizrnu namočíme aspoň na 12 hodin do vody, nejlépe den předem. Během této doby ideálně dvakrát až třikrát vodu vyměníme. Potom ji v čerstvé nesolené vodě uvaříme doměkka, trvá to zhruba půl hodiny. Cibuli a česnek nakrájíme a zlehka orestujeme na oleji. Přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme litrem vody, přidáme oloupanou dýni a rajčata, vše nakrájené na kostky, sůl a římský kmín. Uvaříme do změknutí. Třetinu polévky odebereme stranou a rozmixujeme dohladka na zahuštění. Vrátíme zpátky do hrnce, přidáme cizrnu a špenát a necháme ještě jednou přejít varem.