Retro vaření: Hlavní jídlo - Kuřecí steak s broskví

POTŘEBUJETE: 5 ks kuřecích prs (á 200g), sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, máslo,5 ks sterilované broskve, 10 plátků eidamu
Na šťouchané brambory: 500 g brambor, 50 g jarní cibulky, 60 g másla, 60 g šunky, sůl, mletý pepř, muškátový květ, pažitku
Kuřecí prsa lehce rozklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Poté je podlijeme vínem, zjemníme máslem a odstavíme ze sporáku. Na maso klademe půlky broskví nakrájených do vějířku, navrch položíme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo prohřejeme pod pokličkou, až se sýr roztaví. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po scezení k nim přidáme cibulku a drobně nakrájenou šunku, které jsme osmažili na másle. Vše šťouchadlem promícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Podáváme s nasekanou pažitkou.
Více retro receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.