Vaříme cvalem s Michalem: Grilovat můžete i skopové maso, prohlásil šéfkuchař Michal a připravil jehněčí se špenátem!
Na grilu lze připravit takřka každé maso, nejoblíbenější je asi vepřové a kuřecí, občas si někdo troufne na hovězí. Ale co takové skopové? „Na grilu je prostě fantastické,“ tvrdí šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal, který nám hned jeden recept připravil. Jehněčí s česnekem a rozmarýnem, k tomu grilované brambory a špenát. Skvělá dobrota na konec léta.
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g jehněčí hřbet
✔ 500 g čerstvého špenátu
✔ 800 g nových brambor
✔ 6 stroužků česneku
✔ rozmarýn
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 zakysanou smetanu
JAK NA TO:
1. Do jehněčího masa navrchu uděláme zářezy. Potřeme olejem a dáme do misky.
2. Brambory povaříme ve slupce do poloměkka a napícháme je na špejle.
3. Česnek oloupeme, nasekáme a polovinu promícháme s nasekaným rozmarýnem.
4. Maso promícháme se směsí česneku a rozmarýnu. Osolíme a opepříme.
5. Maso i brambory dáme na gril a pomalu grilujeme doměkka.
6. Druhou polovinu česneku orestujeme na oleji.
7. Přidáme špenát, necháme ho zavadnout, dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Podáváme společně s masem a brambory.