Nakládáme netradičně: Připravte si caprese ve skle!

Máte rádi italský salát caprese? Pak je pro vás tento recept jako dělaný!
POTŘEBUJETE (na sklenici o velikosti 350 ml):
✔ Galbani Mozzarellu Mini (20 kuliček)
✔ 10 ks cherry rajčátek
✔ 10 lístků čerstvé bazalky
✔ 10 kuliček kaparů
✔ 10 sušených rajčátek (můžou být v olivovém oleji)
✔ 100 ml panenského olivového oleje
✔ hrubozrnná sůl
✔ čerstvě namletý pepř
JAK NA TO:
Mini mozzarelly slijte a vložte do větší mísy. Rajčátka omyjte a nakrájejte na půlky, lépe vtáhnou chuť oleje, soli a kaparů. Vyjměte 10 kuliček kaparů, 10 sušených rajčátek a vše překrojte na půlky, vložte k mozzarellám. Bazalku také omyjte a lístky natrhejte na větší kousky, aby uvolnily svou krásnou vůni. V míse vše jemně promíchejte, osolte a vložte do připravené sklenice. Obsah sklenice zalijte kvalitním olivovým olejem. Sklenici schovejte na tři dny do spíže, a pak už jen slavte příchod jara či léta.