Netradiční grilování: Ryba na grilu je vynikající, pokud ji doplníte olivami!
Olivy tvoří základ středomořské kuchyně. Hodí se zejména k rybím pokrmům, a proto pro vás máme jeden recept, kde tuto lahůdku využijete.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 porce lososa à 200 g
✔ 12 velkých černých oliv
✔ 12 cherry rajčat
✔ 4 lžíce olivového oleje extra virgin
✔ 2 kousky konzervovaného citronu
✔ 2 lžičky medu
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Maso zbavíme kostí, každou porci položíme na velký kus alobalu. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme, rajčata také překrojíme, citron necháme okapat a nadrobno ho nasekáme. Na každou porci dáme čtvrtinu těchto ingrediencí, po lžíci olivového oleje a čtvrtině lžičky medu. Vše osolíme a opepříme, alobal zabalíme do balíčků a dobře uzavřeme. Na horkém grilu necháme 8 až 10 minut, pak je sejmeme a necháme odpočinout. Podáváme ozdobené petrželkou a se salátem z kuskusu.