Netradiční grilování: Připravte si batáty v hořčičném županu!
Batáty, neboli sladké brambory, jsou výborné. Obsahují vyvážený poměr sacharidů a vitamínů a s hořičicí se skvěle doplní.
POTŘEBUJETE:
✔ 6 větších sladkých brambory (batátů)
✔ 125 g másla
✔ 1 lžíci celozrnné hořčice
✔ 1 lžičku nasekaného tymiánu
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Každou omytou bramboru zabalíme do dvojitého alobalu, pomocí grilovacích kleští je dáme do žhavého dřevěného uhlí, trochu uhlí navršíme i na balíčky. Pečeme 40 minut. Máslo dáme do misky, přidáme hořčici, tymián, sůl a pepř a šleháme tak dlouho, dokud se směs nespojí. Necháme chvíli odpočinout. Brambory vyjmeme z grilu, opatrně sejmeme alobal a rozkrojíme je na polovinu. Do řezu navršíme porci másla a podáváme.