Nakládáme netradičně: Roztančete svou kuchyni balkánskou zeleninou!

Už vás omrzely fádní recepty na nakládanou zeleninu? Vyzkoušejte tři originální postupy z knížky Naložto, jejíž autorkou je Daniela Turecká.
POTŘEBUJETE (na sklenici o 500 ml):
✔ 250 g balkánského sýra
✔ 100 ml olivového oleje
✔ 100 ml sterilované kukuřice BIO
✔ 1 lžíci kaparů
✔ 10 filetů ančoviček
✔ 1 lžičku nového koření
✔ čerstvě namletý pepř dle chuti
✔ 4 bobkové listy
✔ 2 větvičky rozmarýnu
✔ malá hrst lístků saturejky
JAK NA TO:
Balkánský sýr nakrájejte na kostky, ančovičky na malé kousky. Slijte kukuřici a jí začněte plnit sklenici. Přikládejte sýr, kapary, ančovičky, bobkový list, rozmarýn, saturejku a nakonec i nové koření a pepř. Pozor – nesolíme, sýr je sám o sobě dost slaný. Vrstvu několikrát zopakujte, dokud nebude sklenice plná. Nakonec obsah zalijte olivovým oleje, ve čtvrtek vložte do lednice a v sobotu konzumujte!