Vyzkoušejte tu domácí: Připravte si majonézu jako čtenářka Romana!

Domácí majonéza je lepší než kupovaná! Nevěříte? Vyzkoušejte recept od Romany ze Sedlce u Mikulova.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 žloutky (pokojové teploty, nejlépe z domácích vajec)
✔ 2 dl slunečnicového oleje
✔ špetka soli
✔ pepř
JAK NA TO:
1. Vaječné žloutky dáme na dno vysoké dózy, která bývá příslušenstvím ponorného mixéru. Přidáme 2 dl oleje, lehce osolíme, opepříme a začneme mixovat na nejvyšší rychlost.
2. Mixujeme odspodu nádoby, kde se začne tvořit majonéza téměř okamžitě, a postupujeme mixérem vzhůru tak, aby se žloutky dobře propojily s olejem, který se drží na povrchu.
3. Většinou je majonéza hotová za cca 4 minuty, záleží na výkonu mixéru.
4. Domácí majonézu si můžete dále dochutit dle vlastní potřeby, jako tatarskou omáčku nebo s feferonkami na ďábelskou omáčku.