Netradiční grilování: Oslňte návštěvu receptem v řeckém stylu a připravte jehněčí kebab s mátou!

Nebojte se jehněčího! Je zdravé a když jeho chuť zjemníte mátou, bude se olizovat i ten nejnáročnější strávník!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g mletého jehněčího masa
✔ 1 cibuli
✔ 1 stroužek česneku
✔ 1 lžíci nasekaného rozmarýnu
✔ 6 ančoviček v oleji
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
JAK NA TO:
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, rozmarýnem a okapanými a nasekanými ančovičkami. Vše osolíme a opepříme, promícháme a utvoříme 12 stejnoměrných porcí. Z nich uděláme válečky a necháme je vychladit (asi 30 minut). Pak je napícháme na špízy, maso potřeme olejem a grilujeme 3 až 4 minuty ze všech stran, až bude maso propečené. Necháme ho v teple chvíli odpočinout a podáváme se zeleninovým salátem.