Je lepší než kupovaný: Připravte si domácí kečup podle Romany ze Sedlce u Mikulova!

Kečup nesmí chybět v žádné kuchyni. Pokud se vám urodila na zahrádce rajčata, určitě z nich vyzkoušejte připravit pochoutku podle čtenářky Romany!
POTŘEBUJETE:
✔ 1,5 kg přezrálých rajčat
✔ 5 jablek
✔ 3 cibule
✔ 1 lžíce soli
✔ 4 hřebíčky
✔ 1/4 lžičky skořice
✔ 1 bobkový list
✔ 1 hrnek cukru
✔ 1/2 hrnku octa
JAK NA TO:
Nejprve očistíme rajčata a cibuli a nakrájíme je na kostičky. Poté oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rovněž nakrájíme. Až budeme mít nakrájenou zeleninu i jablka, dáme je do hrnce, přidáme zbylé ingredience a necháme vařit. Po zhruba 1 a 3/4 hodiny vaření směs rozmixujeme a vaříme ještě dalších 15 minut. Směs přecedíme a hotový domácí kečup nalijeme do vyhřátých a sterilizovaných sklenic, které poté otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.