Zajímavé recepty od Marcely Davídkové: Čalamáda z kedlubny se hodí třeba k topinkám!
Další skvělý recept od naší čtenářky! Křupavé kedlubny se skvěle hodí třeba k večeři.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 ½ kg kedluben
✔ 500 g mrkve
✔ 500 g cibule
✔ 1 kg paprik
✔ 400 g cukru krystal
✔ 400 ml octa
✔ 400 ml oleje
✔ 1 sáček Deka
✔ 80 g soli
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Kedlubny a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno a papriky na menší proužky. Všechny suroviny smícháme a promačkáme. Necháme 1 hod odstát. Plníme do sklenic a sterilujeme při 100 °C asi 15 – 20 minut.