K masu nebo rizotu: Nakládaná červená řepa se hodí ke spoustě pokrmů!

Červená řepa je velmi zdravá. Obsahuje velké množství vápníku a vitamínů. Naložená s fenyklem chutná báječně a vhodně doplní chuť vašich pokrmů.
POTŘEBUJETE:
✔ 1,5 kg červené řepy
✔ 100 g křenu
Na nálev:
✔ 250 ml octa
✔ 1 l vody
✔ 1 lžičku mletého pepře
✔ 1 lžičku soli
✔ 3 bobkové listy
✔ 1 lžíci fenyklu
✔ 4 lžíce cukru
JAK NA TO:
Červenou řepu pořádně umyjeme a uvaříme do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Během chladnutí řepy si připravíme nálev. V octu rozmícháme pepř, sůl, cukr, přidáme k tomu bobkový list, fenykl a vodu. Dáme chvíli vařit. A pak necháme trošku vychladnout. Nálev můžeme dochutit dle vlastní chuti. Nastrouháme křen nadrobno. Červenou řepu dáváme do čistých a suchých sklenic, prokládáme strouhaným křenem a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme, buď je uchováme v chladu, nebo můžeme ještě sterilizovat.