Jarní detox: Šťovíková polévka
POTŘEBUJETE: 400 g šťovíku 70 g másla 1 ½ l vývaru z kostí 1 hrst petrželky sůl pepř 30 g hladké mouky 1 žloutek 125 ml smetany 60 g žemle
Jemné listy šťovíku nakrájíme na kousky a osmažíme je na másle. Přidáme vývar, petrželku, sůl, pepř a šťovík uvaříme doměkka. Potom jej prolisujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, dobře povaříme a spojíme s prolisovaným šťovíkem. Znovu povaříme, dokořeníme, sejmeme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně. Podáváme s kostičkami ze žemle osmaženými na másle nebo s vařeným vajíčkem.
Více rteceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.