Jarní detox: Pažitkové palačinky
POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 500 ml mléka 2 vejce sůl 1 svazek pažitky 2 lžíce másla 1 stroužek česneku 250 g měkkého tvarohu 2 lžíce pomazánkového másla pepř 1 lžíci oleje
Do mouky s kypřicím práškem postupně zašleháme mléko, žloutky a špetku soli a vymícháme hladké těsto. Necháme půl hodiny stát a pak těsně před pečením zapracujeme do těsta sníh z bílků a dvě lžíce nasekané pažitky. Mezitím si v malém rendlíku rozehřejeme dvě lžíce másla, přidáme prolisovaný česnek. Necháme zpěnit a stáhneme z ohně. Směs vmícháme do tvarohu, zašleháme pomazánkové máslo a přidáme zbytek pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.