Jarní detox: Polévka s řeřichou
POTŘEBUJETE: 75 g řeřichy 1 šalotku 30 g másla 30 g hladké mouky 800 ml zeleninového vývaru 200 ml smetany sůl pepř muškátový oříšek
Řeřichu opláchneme, necháme ji okapat a nakrájíme ji. Šalotku oloupeme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a necháme opražit dozlatova. Zalijeme zeleninovým vývarem a důkladně prošleháme metlou, aby v něm nezůstaly hrudky. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Přidáme řeřichu, povaříme a přimícháme polovinu smetany. Vše rozmačkáme na kaši, případně propasírujeme přes řídké síto. Dochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem. Zbylou smetanu ušleháme. Polévku nalijeme do talířů, zdobíme šlehačkou a zbylými kousky řeřichy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.