Vaječné recepty: Křehký jablečný koláč
POTŘEBUJETE: 3 vejce 100 g krupicového cukru ½ balení vanilkového cukru 150 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 100 g rozpuštěného másla 2 jablka 20 g másla na vymazání formy
V míse vyšleháme vejce spolu s krupicovým cukrem. Poté přidáme i vanilkový cukr, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, rozpuštěné zchladlé máslo a vypracujeme polotekuté těsto bez hrudek. Omyjeme jablka a očistíme je od jádřinců. Nemusíme je loupat. Rovnou je tedy pokrájíme na kostičky a vložíme do máslem vymazané dortové formy. Zalijeme je připraveným těstem a zahladíme. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 až 30 minut. Po upečení koláč necháme zchladnout a následně překlopíme dnem vzhůru, aby byla jablka navrchu. Sladký dezert můžeme podávat i s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny.
Více receptů najdete v tištěném Ahsa! pro ženy číslo 14.