Velikonoce: Veselé perníčky

Potřebujete: 140 g cukru moučka 400 g hladké mouky 2 lžíce medu 100 g másla 2 vejce 1 lžička jedlé sody 2 lžičky perníkového koření Na polevu: 180 g moučkového cukru 1 lžička másla 3 lžíce horké vody 1 lžíce citronové kůry Potravinářské barvivo
V misce rozpustíme tuk s medem, přimícháme celá vejce, a nakonec sypké ingredience. Vypracujeme hladké těsto, a to pak necháme několik hodin odležet. Z odleželého těsta společně vyválíme 3 až 5 mm silný plát a pomocí vykrajovátek vykrajujeme perníčky ve tvaru mrkve, kuřátek, králíčků atd. Vykrájené perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C, dokud nebudou perníčky trochu narůžovělé. Polevu vytvoříme smícháním moučkového cukru, horké vody, citronové šťávy a rozpuštěného másla. Vše mícháme až do zhoustnutí. Pokud chceme mít barevné perníčky, polevu rozdělíme do několika misek a přidáme potravinářské barvy Pak polevou ozdobíme vychladlé perníčky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.