Velikonoce: Knedlíky plněné švestkami

POTŘEBUJETE: 1 kg brambor sušené švestky rum 2 vejce 1 lžíci mléka 400 g hrubé mouky sůl 120 g másla 150 g strouhanky cukr krupice zakysanou smetanu
Brambory očistíme a uvaříme i se slupkou, nejlépe den předem. Stejně tak necháme i švestky namočené v rumu alespoň přes noc. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce, mléko, mouku, špetku soli a vypracujeme v hladké těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, do kterých zapracujeme okapanou švestku a dobře zabalíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 7 – 10 minut, dokud nevyplavou. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm strouhanku. V té následně obalujeme hotové knedlíky. Při servírování dle chuti posypeme cukrem a polijeme zakysanou smetanou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.