Velikonoce: Kopřivové karbanátky
POTŘEBUJETE: 3 hrsti lístků z mladých kopřiv 700 g brambor 2 vejce 100 g hladké mouky 5 stroužků česneku strouhanku 1 lžičku majoránky sůl pepř olej na smažení
Kopřivové lístky omyjeme a dáme krátce spařit do osolené vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a nasekáme najemno. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Poté je ve větší míse rozšťoucháme a přidáme k nim vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek a kopřivy. Dobře promícháme, a je-li třeba, zahustíme trochou strouhanky. Dochutíme majoránkou a špetkou soli a pepře. Dlaněmi potřenými olejem tvoříme ze směsi vyšší placky a na rozpáleném oleji je smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.