Velikonoce: Velikonoční cupcake ze špaldové mouky

POTŘEBUJETE: 125 g špaldové mouky 1 lžičku prášku do pečiva sůl 1 vejce 50 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 60 ml oleje 100 ml kefírové mléka
NA KRÉM: 250 g mascarpone 65 g moučkového cukru 100 ml smetany na šlehání
Do mísy přesypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a dáme stranou. V druhé míse si vyšleháme vejce s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme olej. Do vzniklé směsi postupně přidáme připravenou směs ze špaldové mouky a prášku do pečiva a přilijeme kefírové mléko. Vyšleháme dohladka. Troubu si předehřejme na 170°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků tak, aby byly do tří čtvrtin plné. Pečeme zhruba 20 minut. Mezitím si připravíme krém. Dohladka si vyšleháme mascarpone, přidáme moučkový cukr a nakonec smetanu. Vzniklý krém dáme ztuhnout do lednice. Po upečení necháme cupcake vystydnout a nakonec zdobíme krémem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.