Vaječné recepty: Skotská vejce

POTŘEBUJETE: 7 vajec 1 hrst nasekané petrželky 250 g mletého hovězího masa 250 g mletého vepřového masa ½ lžičky soli ½ lžičky mletého pepře 30 g strouhanky
V menším hrnci uvaříme šest vajec nahniličko, tedy vaříme 5-6 minut. Mezitím si petrželku nasekáme nadrobno, vsypeme ji do větší mísy a přidáme oba druhy masa, sůl a pepř a promícháme. Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Uvařená vejce slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Masovou směs rozdělíme na šest stejných dílů. Každý rozprostřeme v dlani, doprostřed položíme oloupané vejce a zabalíme ho do masové směsi, aby nikde neprosvítal bílek. V hlubokém talíři prošleháme vidličkou zbylé vejce. Do druhého talíře nasypeme strouhanku. Masový zámotek namočíme nejprve do vejce, pak obalíme ve strouhance a skládáme na připravený plech. Pečeme je v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.