Vaječné recepty: Špagety carbonara
POTŘEBUJETE: 2 lžíce soli 300 g špaget 100 g uzené italské pancetty 100 g parmazánu 3 žloutky pepř 1 lžíci másla 2 lžíce olivového oleje
Ve velkém hrnci uvaříme dostatečné množství vody, alespoň 3 l. Osolíme ji a po 1 minutě do ní vsypeme těstoviny. Uvaříme je na skus. Pancettu nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme najemno. Žloutky lehce prošleháme se sýrem a opepřete. Přilijeme 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a promícháme. V pánvi rozehřejeme máslo a lžičku olivového oleje, vsypeme slaninu a opečeme ji dokřupava. Uvařené těstoviny slijeme, ale vodu nevyléváme. Těstoviny přidáme do pánve, přilijeme sběračku vody, promícháme, povaříme minutu, odstavíme a necháme 2 minuty odpočinout. Vlijeme žloutkovou směs a promícháme, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny. Rozdělíme na talíře a můžeme ještě posypat parmazánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.