Jarní detox: Rizoto s medvědím česnekem
POTŘEBUJETE: 1 ½ l zeleninového vývaru 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 50 g másla 300 g rýže 200 ml bílého vína 50 g parmazánu 2 hrsti medvědího česneku sůl pepř
Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme teplý. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rozpálíme v hrnci lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut cibuli opékáme. Přisypeme suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujeme. Přilijeme víno, mícháme a na mírném plameni necháme všechnu tekutinu odpařit. Vlijeme naběračku vývaru a znovu promícháme a necháme odpařit. Takto po naběračkách pokračujeme až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus. Vypneme plamen a vmícháme nastrouhaný parmazán, nakrájený medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli odpočívat. Podáváme na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu. Rizoto si můžeme i vylepšit opečenými žampiony, které přidáme navrch rizota.
Více receprů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.