Jarní detox: Bramborový salát s pampeliškou
POTŘEBUJETE: 2 hrsti pampeliškových listů 5 větších brambor 4 vejce 1 lžíci hořčice sůl pepř 2 lžíce oleje 1 lžíci octa
Listy pampelišky namočíme do vlažné vody na půl hodiny. Pak je necháme okapat a osušíme. Potrháme na menší kousky. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na kousky. Vajíčka uvaříme natvrdo, pak oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do misky dáme hořčici, přidáme trochu soli, pepře, prošleháme s olejem, okyselíme octem a přidáme trochu vlažné vody na rozředění. Stačí asi 50 ml. Směsí přelijeme brambory a promícháme. Pak opatrně vmícháme vajíčka a nakonec pampeliškové listy. Měly by být sbírány v čistém, bezprašném prostředí. Sbíráme jen mladé, jemné listy, tak do délky 10 cm. Salát podáváme jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.