Velikonoce: Fazolová polévka s batáty

POTŘEBUJETE: 320 g fazole barevné Menu Gold 500 g batátů 100 g brambor 320 g mrkve 200 g dýně červené hokaido 1 lžíci ghí 1 cibuli 1 stroužek česneku 1 výhonek řapíkatého celeru 1 lžičku mořské soli ½ lžičky mletého pepře 1 lžičku sladké papriky 1 lžičku majoránky citronovou šťávu
Fazole zalijeme vodou a necháme stát přes noc. Druhý den slijeme a v čisté vodě je uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghí orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vsypeme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, přisypeme papriku a majoránku a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu povaříme, aby se jednotlivé chutě propojily.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.