Karbanátky: Ze sušených hub

POTŘEBUJETE: 2 hrsti sušených hub 1 cibuli 30 g másla 1 ½ housky 100 ml mléka 2 stroužky česneku 2 vejce 150 g strouhanky 4 lžíce oleje sůl mletý pepř sádlo na smažení
Na trojobal: 100 g hladké mouky 1 vejce 100 g strouhanky
Sušené houby zalijeme vodou a necháme je hodinu nabobtnat. Pak je pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli dozlatova, přidáme houby, osolíme a opepříme a podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout, mezitím nakrájíme housku na kostičky, zalijeme ji mlékem a necháme ji nasáknout. Pak housku vymačkáme, přidáme ji k houbám spolu s prolisovaným česnekem, vejcem a strouhankou. Vypracujeme hmotu, z které tvarujeme karbanátky. Ty ještě obalíme v trojobalu, aby držely pohromadě, a smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran.
Více receptů na karbanátky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.