Karbanátky: Pohankové

POTŘEBUJETE: 250 g loupané pohanky 200 g sterilované kukuřice 1 mrkev 1 vejce 4 lžíce bezlepkové mouky 3 lžíce olivového oleje 125 g strouhané mozarelly 1 hrst špenátových listů čerstvou petrželovou nať sůl mletý pepř
Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou asi centimetr nad její okraj a vaříme 3 až 4 minuty. Pak ji odstavíme a přikrytou necháme dojít 45 minut. Vychladlou pohanku přeložíme do mísy, přidáme všechny ostatní ingredience, včetně posekaných špenátových listů a petrželové natě. Důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme lžící malé karbanátky, které pečeme v troubě na 180 °C přibližně 35 až 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.