Karbanátky: Kapustové s hovězím masem

POTŘEBUJETE: 300 g kapusty 1 housku 50 ml vlažného mléka 1 cibuli 1 lžíci oleje 400 g mletého hovězího masa 1 vejce ½ lžičky soli 1 stroužek česneku ½ lžičky drceného kmínu 1 lžičku majoránky mletý pepř
Kapustu nakrájíme na menší kusy a povaříme ve vodě, aby její tužší části změkly. Scedíme, necháme okapat. Housku nakrájíme na kostičky a v míse ji zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji osmahneme dozlatova. Z kapusty vymačkáme vodu a nakrájíme ji najemno. Dáme ji do mísy k housce, přidáme maso, osmahnutou cibulku, vejce, sůl, prolisovaný česnek, kmín, majoránku a trochu pepře. Důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme karbanátky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 30 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.