Dezert: Tvarohová bábovka s vínem
POTŘEBUJETE: ½ hrnku slunečnicového oleje ½ hrnku cukru krupice 1 lžičku vanilkového extraktu ¼ lžičky soli 2 vejce 1 vaničku tučného tvarohu 1 lžičku citronové kůry 1 ½ hrnku hladké mouky 1 lžičku jedlé sody 1 ½ hrnku kuliček hroznového vína 2 lžíce hladké mouky tuk a mouku na formu
Olej vyšleháme s cukrem, přidáme vanilku, sůl, vejce a citronovou kůru. Vmícháme tvaroh a prosátou mouku se sodou. Víno omyjeme, pokud má pecky, rozpůlíme ho a vypeckujeme. Obalíme ho v troše mouky a vmícháme do těsta, které nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 ºC a pečeme 40 až 50 minut. Zkusíme špejlí. Bábovku necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme. Tip: Bábovku můžeme ozdobit polevou, kterou vymícháme z půl hrnku moučkového cukru a 2 lžic červeného vína.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.