Cizrnový salát se sýrem feta
POTŘEBUJETE: 1 plechovku cizrny 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 lžíci dijonské hořčice 1/2 lžičky třtinového cukru sůl mletý pepř 150 g mladé salátové okurky 100 g cherry rajčat 2 hrsti salátu dle chuti 150 g sýru feta
Cizrnu slijeme a dobře propláchneme. Poté si připravíme zálivku – důkladně smícháme olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, cukr a špetku soli a pepře, dáme vychladit. Okurku a rajčata omyjeme, naporcujeme na menší kousky (okurku můžeme nechat se slupkou) a dáme do mísy. Přisypeme cizrnu, umytý a okapaný salát, vše zalijeme zálivkou a dobře promícháme. Při servírování posypeme rozdrobeným sýrem feta.
Více receptů do 30 minut njdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.