Riggatoni s lososem
POTŘEBUJETE: 500 g těstovin riggatoni (nebo jiné trubičky) 300 g lososa bez kůže olivový olej 1 menší cibuli 1 lžíci hladké mouky 200 ml smetany ke šlehání 200 ml bílého vína citronovou šťávu sůl čerstvě mletý bílý pepř čerstvý kopr
Těstoviny dáme vařit dle návodu tak, aby byly na skus, a mezitím si připravíme omáčku. Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme ho a v hlubší pánvi na olivovém oleji ho krátce orestujeme. Maso vyndáme a necháme stranou. V pánvi zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a po chvilce zalijeme smetanou, kterou si předem smícháme s vínem. Přidáme lososa a společně několik minut povaříme. Přisypeme uvařené, scezené těstoviny a dobře promícháme. Dle chuti zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a ještě promícháme. Při servírování ozdobíme jemně nakrájeným koprem.
Více receprů do 30 minut najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.