Čočkový salát se zeleninou
POTŘEBUJETE: 2 menší cibule olivový olej 300 g červené čočky 550 ml zeleninového vývaru 3 rajčata 2 červené papriky 1 malou plechovku sterilované kukuřice 2 lžičky dijonské hořčice sůl mletý pepř 1 citron čerstvé bylinky na ozdobu
Cibuli nakrájíme nadrobno a ve větším hrnci s trochou oleje ji osmažíme dozlatova. Přidáme propláchnutou čočku a přilijeme zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut nezakryté, poté teplotu snížíme, přiklopíme pokličkou a necháme zahřívat cca 10 – 15 minut, dokud nebude čočka měkká a tekutina vyvařená. Poté přimícháme nakrájená rajčata a papriky, propláchnutou a scezenou kukuřici a doladíme hořčicí, solí a pepřem. Na závěr dle chuti zakápneme citronovou šťávou. Při servírování posypeme nasekanými bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.