Krůtí kousky na kari s rýží
POTŘEBUJETE: 200 g rýže Basmati 400 g krůtích prsou sůl 4 lžíce sezamového oleje 1 lžíci červené curry pasty 2 cm zázvoru 50 g kešú 400 ml kokosového mléka čerstvý koriandr 1 limetku
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Krůtí maso naporcujeme na menší kousky, osolíme a v hlubší pánvi je na oleji orestujeme dozlatova. Maso vyndáme a necháme ho zatím stranou. Snížíme teplotu sporáku a do pánve dáme lžíci curry pasty, oloupaný, najemno nastrouhaný zázvor a smažíme 3 minuty. Přisypeme kešu, krátce je opečeme, vrátíme maso a vše zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme asi 7 minut. Při servírování zakápneme limetkovou šťávou a posypeme nasekaným koriandrem.
Více receptů do 30 minut najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.