Banánový chlebíček
POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky ¾ lžičky jedlé sody 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva 200 g cukru ¾ lžičky muškátového oříšku 1 lžičku soli 4 přezrálé banány 3 vejce 200 g másla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Do mísy prosejeme mouku, sodu a kypřicí prášek. Přidáme cukr, mletý muškátový oříšek, sůl a dobře promícháme. V jiné misce rozmačkáme vidličkou přezrálé tmavé banány dohladka, přidáme vejce a dobře promícháme. Směs banánů a vajec poté přidáme k sypkým ingrediencím a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme rozpuštěné máslo. Mícháme až do okamžiku, kdy se máslo již neodděluje a těsto je krásně hladké. Těsto vlijeme do připravené formy na biskupský chlebíček a pečeme v předehřáté troubě zhruba 70 minut. Upečený chlebíček vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.