JARNÍ SLANÉ KOLÁČE: Flat bread
POTŘEBUJETE: 250 g bio hladké mouky Babiččina volba 20 ml bio nebo farmářského plnotučného mléka 90 ml teplé vody 4 g sušeného droždí
Na dokončení: 1 balení bio mozarelly 1 jarní cibulku 1 menší bio cuketu bylinky k dokončení sůl mletý pepř
Veškeré ingredience smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme moukou a necháme pod utěrkou kynout na teplém místě asi 45 minut do zdvojnásobení objemu těsta. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné proužky, mozzarellu natrháme. Předehřejeme troubu na 200 °C. Těsto vychází na dvě stejné placky, ty rozválíme na pomoučeném vále a dáme na na plech vyložený pečicím papírem. Ozdobíme placky zeleninou a dvěma třetinami mozarelly a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Když začnou okraje lehce zlátnout, položíme nahoru zbytek sýra a necháme ho rozpéct. Po upečení lehce osolíme, opepříme a posypeme bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.