Dietní recepty: Špenátová tortilla s ricottou a uzeným lososem

POTŘEBUJETE: 400 g hluboce zmražených špenátových listů 3 vejce 120 g žitné celozrnné mouky 120 g špaldové celozrnné mouky 600 ml polotučného mléka sůl mletý pepř 1 lžíci olivového oleje 100 g ricotty 200 g uzeného lososu 50 g cherry rajčátek
Špenát necháme rozmrazit a poté vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vajíčka, obě mouky, mléko, špetku soli, pepře a rozmixujeme. Těsto nalijeme na rozpálenou pánev potřenou 1 lžíci olivového oleje. Pečeme 5 minut z každé strany. Hotovou tortillu potřeme ricottou, uložíme plátky lososa a přidáme nadrobno nakrájená cherry rajčátka. Tortillu zatočíme nebo přeložíme do trojúhelníku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.